Houten pallets

Uw houten pallets koopt u bij een echte specialist! Van Wooning Kisten en Pallets bestaat al sinds 1956. Wij weten u daarom ten alle tijden te voorzien van de ideale pallets. In alle soorten en maten kunt u ze hier namelijk vinden. Of het nu gaat om nieuwe, gebruikte of op maat gemaakte houten pallets, wij bieden u de oplossing! 

Een kleine impressie van wat we bieden

Pallets 60x80

60×80 cm, 5 planken bovendek (Meer planken mogelijk)
Draagkracht: 600kg

Pallets 120x80

120×80, 6 planken bovendek met 3 bruggen onderdek.
Draagkracht: 650kg

Pallets 120x100

120×100 cm, 6 planken bovendek met 3 bruggen onderdek. 
Draagkracht: 800kg 

Pallets 120x100

120×100, 6 planken bovendek met rondlopend onderdek.
Draagkracht: 900kg 

Pallets 120x100

120×100, 9 planken bovendek met rondlopend onderdek
Draagkracht: 1150kg

Mogelijkheden binnen onze houten pallets

Er zijn vele soorten houten pallets. Zo stellen we bijvoorbeeld nieuwe en gebruikte pallets samen. Daarnaast zijn er ook diverse soorten exemplaren waar u uit kunt kiezen bij Van Wooning Kisten en Pallets. Ieder heeft zijn eigen kenmerken. Kijk goed naar de kenmerken die voor u van toepassing zijn. Maak aan de hand daarvan de keuze voor de houten pallet die u nodig heeft.

Nieuwe houten pallets

Nieuwe houten pallets zijn gemaakt van volledig nieuw hout. Voordeel hiervan is dat ze nog in perfecte staat zijn. U zal geen slijtage zien, waardoor u ze nog perfect in kunt zetten. Wanneer pallets namelijk mankementen beginnen te vertonen, kunnen ze soms niet meer het maximale aantal kilo’s aan. 

Een ander voordeel van nieuwe pallets is dat ze makkelijk op maat gemaakt kunnen worden. Het enige minpunt is dat ze vaak wel duurder zijn dan gebruikte pallets. Maar dat weegt zeker niet op tegen de kwaliteit u ervoor terugkrijgt!

Gebruikte houten pallets

Gebruikte pallets hebben eerder al materiaal mogen vervoeren. Voordat ze opnieuw gebruikt worden, zullen we ze altijd eerst volledig nakijken om te zien of ze bruikbaar zijn en eventueel schade hebben. Aan de hand hiervan wordt de schade zo nodig gerepareerd. Vervolgens zijn ze weer perfect te gebruiken! 

Het is een stuk milieuvriendelijker en vaak goedkoper om voor gebruikte houten pallets te kiezen in tegenstelling tot nieuwe pallets. Uiteraard kunnen zo ook sterk variëren in kwaliteit. Sommigen zijn maar enkele keren gebruikt en sommigen zijn misschien al tientallen keren ingezet voor het vervoeren van materialen.

Blokpallets

Blokpallets hebben hun naam voornamelijk te danken aan de blokvormige poten. Van alle kanten zijn ze daardoor makkelijk op te tillen door heftrucks en palletwagens. Deze houten pallets zijn speciaal gemaakt om relatief veel gewicht te kunnen dragen. Hierdoor worden ze over de hele wereld gebruikt!

Balkpallets

Balkpallets worden ook wel stringer pallets genoemd. De bovenkant van deze pallets bestaan uit langwerpige houten balken. Deze balken worden ook wel stringers genoemd, vandaar de bijnaam voor de pallets. Meestal zijn de balkpallets van twee kanten op te tillen met heftrucks en palletwagens. In sommige gevallen zijn er ook inkepingen in de overige twee zijkanten gemaakt om ook vanaf die kanten de ballet op te kunnen tillen. 

Deze houten pallets zijn over het algemeen wat duurder. Er is namelijk meer materiaal voor nodig om een balkpallet te maken. Meer materiaal betekent meer kosten.

Houtvezel pallets

Houtvezel pallets zijn gemaakt van geperste houtvezels en hars. Hierdoor zijn de pallets erg licht. Toch zijn ze door de constructie relatief stevig! Dit komt onder andere doordat de pallets onder hoge druk geperst worden. Op deze manier komt het materiaal goed samen en wordt de houtvezel pallet een sterk geheel. Het voordeel van deze houten pallets is dat ze relatief goedkoop zijn, maar ook dat ze zonder extra behandelingen al voldoen aan normen voor internationaal transport!

Wegwerppallets

Zoals de naam al verklapt zijn wegwerppallets voor eenmalig gebruik. Over het algemeen zijn ze om die reden ook gemaakt van goedkoper hout of houtafval. Het grootste voordeel van deze houten pallets is dat het erg efficiënt is in de kosten. Ze zijn zo goedkoop dat terugsturen te duur zou zijn. In sommige gevallen worden wegwerppallets toch vaker gebruikt. Dat ze bedoeld zijn om na één keer weg te gooien, hoeft niet te betekenen dat ze niet meer bruikbaar zijn. Als ze geen of amper schade hebben opgelopen, dan kunt u ze makkelijk meerdere keren gebruiken.

Europallets

Een europallet is een soort pallet die wereldwijd wordt gebruikt en goedgekeurd! Europallets moeten namelijk voldoen aan bepaalde kwaliteitsnormen. Vaak voorzien van een stempel die aangeeft dat ze zijn goedgekeurd door de European Pallet Association (EPAL). De stempel geeft dan ook ‘EPAL’ weer. 

Houten europallets hebben een vaste afmeting van 120 x 80 cm. Ze zijn speciaal ontworpen om hergebruikt te worden. Er wordt zelfs gebruik gemaakt van een soort ruilsysteem. Hierbij kunnen bedrijven de pallets onderling inwisselen. Dit maakt het een stuk makkelijker voor bedrijven om aan hun houten pallets te komen. 

Diverse maten houten pallets

Er zijn vele diverse soorten en maten houten pallets. De maat die u nodig heeft is volledig afhankelijk van de materialen die u moet vervoeren. Naast de grootte kunnen sommige formaten ook bepaalde hoeveelheid kilo’s aan. Verder zijn er in sommige gevallen ook normen waar uw pallets aan moeten voldoen. Zorg er dus voor dat u eerst voor uzelf inzichtelijk heeft aan welke specificaties uw pallet moet voldoen. Vervolgens kunt u de juiste beslissing maken. Wij bieden de volgende maten:

Pallet 40 x 60

Pallets 60 x 120

Pallets 100 x 60

Pallets 120 x 120

Pallet 60 x 40

Pallets 80 x 60 

Pallets 100 x 70

Pallets 140 x 100

Pallet 60 x 60

Pallets 80 x 80 

Pallets 100 x 80

Pallets 180 x 80

Pallet 60 x 80

Pallets 80 x 120

Pallets 100 x 100 

Pallets 180 x 120

Pallet 60 x 90

Pallets 80 x 120

Pallets 100 x 120

Pallets 200 x 80

Pallets 60 x 100

Pallets 90 x 120

Pallets 120 x 60

Al onze houten pallets voldoen aan de ISPM 15 richtlijnen!

ISPM 15 staat voor International Standards for Phytosanitary Measures No. 15. Dit is een internationaal standaard voor de behandeling van houten verpakkingsmaterialen. Pallets is daar natuurlijk een groot onderdeel van. Het doel van deze norm is voornamelijk om de verspreiding van ziekten en dergelijke vanuit het hout tegen te gaan. Bij Van Wooning Kisten en Pallets zijn al onze producten op deze manier behandeld! Hier hoeft u zich dus nooit zorgen over te maken. Onze houten pallets worden dan voorzien van een hittebehandeling, methylbromide (MB) begassing en vervolgens van een markering dat deze behandelingen hebben plaatsgevonden.

Kies uw eigen houten pallets uit!

Bepaal welke houten pallets u wilt kopen aan de hand van de behoeften van uw vervoer. Hoe veel gewicht moeten de pallets kunnen dragen? Aan welke normen moeten de pallets voldoen? En welke soort houten pallet heeft u nodig? Moet de pallet heat treated zijn? Moet de pallet buiten Europa geëxporteerd worden? Heeft u dit allemaal voor uzelf op een rijtje, dan kunt u de afmeting bepalen.

Doe direct een aanvraag om bulk pallets in te kopen voor uw bedrijf. Als het standaard afmetingen zijn, dan kunt u deze zeer gemakkelijk aanvragen. Echter zijn er ook genoeg gevallen waarbij u unieke pallets nodig heeft. Hiervoor bieden wij ook de optie om pallets op maat te maken! Laat weten aan de specialisten van Van Wooning Kisten en Pallets wat u ongeveer nodig heeft. Van daaruit kunnen wij u verder helpen en het juiste advies bieden!